Partidul Schimbării a desfășurat primul Congres. Cine a fost ales Președinte

Partidul Schimbării a desfășurat primul Congres. Cine a fost ales Președinte

La Chișinău a avut loc ședința Congresului de constituire a Partidului Politic „Partidul Schimbării”. 

În cadrul ședinței, Grupul de inițiativă pentru constituirea Partidului Schimbării a prezentat un raport în fața delegaților, prin care a comunicat că din momentul lansării Grupului, pe 28 ianuarie au fost colectate 2000 de cereri de membru și create 3 organizații teritoriale în raioanele Anenii Noi, Cantemir și Leova.

La fel, a fost comunicată decizia Grupului de inițiativă de amânare a constituirii organizațiilor teritoriale în municipiile Bălți și Chișinău, în contextul acutizării crizei pandemice.

„În aceste municipii există un număr mare de membri, care doresc să participe la constituirea OT-urilor, dar din păcate, la moment, respectivele ședințele de constituire nu pot avea loc din cauza limitărilor impuse de autorități. În pofida acestei situații, vom continua constituirea organizațiilor teritoriale în raioane cu respectarea deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică și planificăm în următoarele săptămîni să constituim cel puțin 10 organizații noi. Mai mult, odată cu anularea limitelor impuse de autorități vor fi constituite organizațiile teritoriale din mun. Chișinău și Bălți”, se menționează într-un comunicat de presă.

În funcția de Președinte al Partidului Schimbării a fost ales Ștefan Gligor, iar în funcțiile de Vicepreședinți au fost aleși: Corina Gaibu, Serghei Daranuța, Ion Potlog, Sergiu Postica și Sergiu Tofilat.

În calitate de Secretar General al Partidului a fost ales Vladimir Ciobanu.

În calitate de Trezorier al Partidului a fost ales Tudor Șoitu.

„Congresul a decis că odată cu constituirea majorității organizațiilor teritoriale a Partidului Schimbării – să fie convocat un Congres extraordinar pentru reconfirmarea conducerii alese și adoptarea deciziilor strategice cu privire la dezvoltarea Partidului și activitatea politică de mai departe.

În următoarele zile, vom pregăti actele necesare, iar persoanele împuternicite de Congres vor depune actele pentru înregistrare la Agenția Servicii Publice”, mai menționează Partidul Schimbării.

Cristina Parfeni

Share