Partidul PRO România propune amendamente la bugetul anului curent pentru susținerea proiectelor în R. Moldova

Partidul PRO România propune amendamente la bugetul anului curent pentru susținerea proiectelor în R. Moldova

Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a participat la București, la conferința de presă a Partidului PRO România privind amendamentele care vor fi propuse de echipa condusă de Victor Ponta pentru proiectul bugetului pentru 2019, ce va fi dezbătut în Parlamentul României, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, conform liderilor PRO România, direcțiile prioritare ale amendamentelor propuse vizează susținerea financiară a proiectelor socio-culturale din Republica Moldova.

„Astfel, circa 11 milioane euro sunt propuse pentru continuarea programului de renovare a grădinițelor și școlilor din Republica Moldova, pentru repararea Teatrul Național „Mihai Eminescu”, finalizarea lucrărilor de reparație a Sălii cu Orgă din Chișinău și a Teatrului B.P.Hasdeu din Cahul, dar și pentru renovarea clădirii istorice (actualul sediu al AMTAP) unde, în 1918, Sfatul Țării a votat Actul Unirii”, se spune în comunicat.

În cadrul conferinței, Iurie Leancă a declarat că susținerea de către deputații români a amendamentelor propuse de PRO România va contribui la realizarea dezideratului comun: integrarea românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Amintim că, Partidul Popular European din Moldova și PRO România au semnat un Acord de Colaborare şi Parteneriat pe 23 ianuarie 2019 la Chișinău. Conform textului Acordului, formațiunile politice își propun să întărească legăturile între România și Republica Moldova, să coopereze permanent pentru a rezolva problemele pe care le au cetățenii, să dinamizeze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Doina Secrieru

Share