Partidul Nostru își reia activitatea. Primele declarații ale lui Usatîi

Partidul Nostru își reia activitatea. Primele declarații ale lui Usatîi

Partidul Politic „Partidul Nostru” începe reconstrucția internă și-și va schimba conducerea, informează OFICIAL. 

Renato Usatîi, președintele în demisie al formațiunii, în cadrul unei conferințe de presă, a spus că a făcut mai multe analize și a înțeles că e așteptat de cetățeni înapoi în politică.

„Anunț un restart al Partidului Nostru la nivel național. Voi merge în fiecare localitate pentru a revizui și a face schimbări în structurile existente și a crea structuri acolo unde nu au existat. sunt sigur că există cetățeni care s-au dezamăgit în actuala guvernare, dar și-n opoziția care nu a fost prea reprezentativă”, a declarat el.

De asemenea, politicianul a amintit că, după alegerile din 11 iulie 2021, când partidul nu a reușit să acceadă în Parlament, a demisionat din funcția de primar de Bălți și cea de președinte de raion și timp de 1 an și 4 luni a activat în afaceri, departe de politică.

„Trebuie să pregătim partidul pentru congres ca să alegem conducerea – președintele și vicepreședinții”, a subliniat el.

Renato Usatîi a mai spus că greșeala sa a fost că a îmbinat activitatea de primar cu cea de președinte de partid. „Voi candida sau nu la locale, vor spune oamenii”, a adăugat el.

Totodată, ex-președintele partidului a făcut un apel către Președintele Maia Sandu să se așeze la masa de discuții cu forțele politice sănătoase din țară și să identifice specialiști, or, situația în țară e dramatică și s-ar putea să se ajungă la parlamentare anticipate înainte de alegerile locale ordinare din toamna anului 2023.

Share