Partidul Liberal Democrat și-a lansat candidații în campanie

Partidul Liberal Democrat și-a lansat candidații în campanie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și-a lansat astăzi candidații pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent. Evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă din Chișinău și a întrunit  mii de membri și susținători ai formațiunii.

Președintele PLDM, Vlad Filat a spus că astăzi este dat startul campaniei, dar de fapt , aceasta a început acum 7 ani, cînd a fost fondat partidul

Totodată, Filat a vorbit despre reușitele obținute în plan european, cum este liberalizarea regimului de vize, Acordul de Liber Schimb, dar și despre reformele în educație, structurile de forță.

„ Alegerile din 30 noiembrie  oferă două opțiuni: de a merge înapoi, cu cei care nu vor un viitor european sau de a merge înainte, cu cei care au început să construiască acest viitor”, a precizat liderul PLDM.

De asemenea, el a anunțat că Iurie Leancă va fi candidatul PLDM la funcția de Prim-ministru.

La rîndul său, Iurie Leancă a menționat că este pregătit pentru un nou mandate în fruntea Executivului. „Am reușit promovarea reformelor dure, dar necesare, în fața provocărilor interne, dar și regionale. Sînt convins că vom fi și  în continuare. Fără PLDM, cea mai mare formațiune de orientare europeană nu ar fi avut loc schimbarea guvernării în 2009”, a precizat Leancă.

Totodată, vicepreședintele PLDM, Liliana Palihovici, vicepreședinte al Parlamentului, a vorbit despre aportul PLDM în promovarea femeilor. “Ne mîndrim cu 37 de femei pe lista electoral a PLDM”, a precizat ea.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman a spus că prin eforturile depuse de PLDM astăzi RM este o țară european, cetățenii căreia circulă liber în spațiul european și au acces pe piața din Europa, iar ministrul Educației, Maia Sandu susține că pentru viitor mai bun al copiilor este necesar de continut reformele, iar pentru aceasta trebuie susținut PLDM în alegeri.

Mihaela Rotari

Share