Partidul Democrat din Moldova îndeamnă toți politicienii responsabili ai Republicii Moldova să se consolideze în jurul conducerii țării

Partidul Democrat din Moldova îndeamnă toți politicienii responsabili ai Republicii Moldova să se consolideze în jurul conducerii țării

„Spuneam adineaori de un “Pact Snagov”, asemănător actului memorabil aprobat în România în 1995 de partidele politice parlamentare române în vederea unirii eforturilor pentru a adera la comunitatea statelor europene. Spuneam că e nevoie și în Republica Moldova de un pact identic conform căruia forțele politice ar trebui să accepte un compromis larg pentru atingerea obiectivului nostru strategic – aderarea la UE. Se pare, însă, că a venit timpul PACTULUI MOLDOVA, pact în care toți cetățenii țării noastre indiferent de opțiunile politice, vârstă și etnie, să accepte că dezbinarea noastră care a devenit din păcate una din trăsăturile esențiale ale societății moldovenești, poate să ne coste foarte scump, să ne coste, de fapt, viața noastră și a copiilor noștri, să ne coste însăși existența acestei țări” – a declarat conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează OFICIAL.

Potrivit formațiunii, în Ucraina este război, război declanșat de Federația Rusă și oricare nu ar fi motivația acestuia, nu putem accepta ca în sec. 21 problemele politice să fie rezolvate prin introducerea de armate străine pe teritoriul unei țări independente, să fie rezolvate prin bombardamente și atentate la vieți omenești.

„Considerăm că pentru noi, cetățenii Republicii Moldova, a venit timpul să consolidăm în primul rând relațiile între noi și să sprijinim eforturile conducerii țării pentru a apăra securitatea, integritatea și independența țării noastre și a oamenilor săi!

Partidul Democrat din Moldova îndeamnă toți politicienii responsabili ai Republicii Moldova să se consolideze în jurul conducerii țării și să ofere prin fapte suportul său necondiționat în aceste vremuri sumbre și dramatice!

Adresăm Președintelui RM și întregii conduceri ai RM sugestia de a întruni într-un for politic larg reprezentanții tuturor forțelor politice responsabile din țară pentru a elabora o platforma unică de acțiune întru a asigura pacea și securitatea cetățenilor noștri.

Aceasta platforma ar putea fi inițiată printr-o declarație comună, semnată de partidele politice parlamentare și cele extraparlamentare care militează pentru pace și securitate în regiune și în RM!”, au subliniat democrații.

Cristina Gurez

Share