Partidele politice invitate să semneze Pactul pentru Europa

Partidele politice invitate să semneze Pactul pentru Europa

Blocul „Împreună” format din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB lansează o invitație extinsă pentru partidele politice care susțin parcursul european al R.Moldova să semneze un Pact similar celui de la Snagov: PACTUL PENTRU EUROPA.

În acest sens, Blocul „Împreună” se adresează prin intermediul unei scrisori deschise pe care o va trimite partidelor politice, reprezentanților din societatea civilă, personalităților din lumea academică, cât și reprezentanților mediului cultural și științific, prin care vine cu îndemnul să își asume parcursul european drept obiectiv strategic național al Republicii Moldova.

Blocul „Împreună” consideră că, în acest context geopolitic complicat, este nevoie de o acțiune strategică, care să unească societatea în jurul unui scop determinat, iar semnarea acestui document este vitală pentru viitorul European al R. Moldova.

„Stimate dle Președinte,

Blocul politic „ÎMPREUNĂ” a elaborat un proiect de document denumit Pactul pentru Europa. Acest document propune asumarea parcursului european de către întreaga societate – partidelele politice, societatea civilă, personalități din lumea academică, reprezentanți ai mediului cultural și științific, drept obiectiv strategic național al Republicii Moldova. În pofida diferențelor care există între diferite partide, curente politice și grupuri sociale, este cert că prezentul și viitorul Republicii Moldova țin de Uniunea Europeană.

Considerăm că Republica Moldova are nevoie de un document strategic, care va uni societatea în jurul unui scop bine determinat și asumat conștient, similar Pactului de la Snagov. Va propunem sa fiti parte și Dvs din acest proces de consolidare a societății. În acest format puteți fi printre semnatarii acestui Pact pentru Europa, inclusiv la procesul de dezbatere și aprobare a versiunii finale a Pactului pentru Europa și semnarea lui în mod oficial. În acest moment documentul este deschis pentru dezbatere publică, acceptând modificări și completări corespunzătoare.

Considerăm ca niciun partid, nicio instituție și niciun grup social nu poate impune monopolul sau asupra procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Dacă sunteți de acord, Vă propunem să agreăm versiunea finală a Pactului pentru Europa, precum și detaliile cu privire la data, locul și modul în care ne dorim să anunțăm public susținerea sa fermă. Ce respect, Consiliul de coordonare a Blocului politic „Împreună”.

Share