Partid: Alegerile prezidențiale desfășurate în perioada pandemică pot să devină o catastrofă

Partid: Alegerile prezidențiale desfășurate în perioada pandemică pot să devină o catastrofă

Partidul „Stânga Europeană” afirmă că alegerile prezidențiale desfășurate în perioada pandemică pot să devină o catastrofă și solicită amânarea acestora. Despre aceasta a anunțat liderul partidului, Grigore Petrenco, transmite OFICIAL.

„Data viitoare când oricine din activiștii de partid, participanți la campania prezidențială, vor publica datele despre noile recorduri de îmbolnăviri înregistrate, trebuie să înțeleagă că este și meritul lor. Alegerile din Hâncești se deosebesc de cele prezidențiale doar prin faptul că datele de acum și mortalitatea din cauza virusului sunt mai rele. Consecințele acestei campanii pot fi și mai triste”, scrie pe pagina sa Grigore Petrenco.

În acest sens, formațiunea s-a adresat și la CEC pentru a opri colectarea semnăturilor. Potrivit răspunsului primit, CEC a refuzat și a confirmat că în Codul electoral sunt norme contradictorii. Indiferent de acest lucru, CEC obligă partidele să colecteze semnături, dar în lege se menționează doar pentru candidații independenți.

Partidul „Stânga Europeană” anunță că acționează CEC în judecată și va solicita CEC-ului să adopte o decizie, pentru a opri colectarea semnăturilor pentru candidații înaintați de partide politice.

Cristina Parfeni

Share