Partid: Acest concurs este o lovitură gravă de imagine pentru partidul de guvernare

Partid: Acest concurs este o lovitură gravă de imagine pentru partidul de guvernare

Partidul Schimbării constată cu regret că PAS continuă discreditarea instituției concursurilor publice, referindu-se la concursul de ocupare a funcției de director al ANRE, informează OFICIAL. 

Potrivit formațiunii, este absolut neprofesionist, descalificant și lipsit de bun simț să admiți dosarul candidatului la concurs, să declari candidatul drept câștigător și după să anulezi concursul pe motiv că câștigătorul nu corespunde criteriilor stabilite față de candidați.

„Constatăm o gravă incompetență și necorespundere funcțiilor deținute de către cei care s-au ocupat de organizarea si desfășurarea acestui „concurs”.

Mai mult, considerăm că astfel de decizii sunt rușinoase pentru un stat care a obținut statutul de candidat al UE și aspiră la statutul de membru. Or, profesionalismul dlui Plămădeală este apreciat de Delegația Uniunii Europeane, dar nu și de PAS.

Dacă motivul real al anularii acestui concurs era necorespunderea candidatului câștigător, descalificarea acestuia automat ar fi dus la desemnarea drept câștigător a candidatului care a ocupat locul 2.

Explicațiile publice prezentate de Radu Marian, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, precum și argumentele pretins juridice invocate de către Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunității sunt lipsite de orice credibilitate și sunt în un pretext formal pentru a anulara concursului care a fost câștigat de un candidat incomod pentru PAS.

Acest concrus este o lovitură gravă de imagine pentru partidul de guvernare, pentru imaginea Parlamentului Republicii Moldova, dar și un mesaj descurajator pentru profesioniștii care au dorit să se implice în activitatea publică și partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova”, spune Partidul Schimbării.

Share