Partenerul european al PD: Partidul Liberal nu a fost suficient de flexibil pentru a rămâne în coaliția pro-europeană

Partenerul european al PD: Partidul Liberal nu a fost suficient de flexibil pentru a rămâne în coaliția pro-europeană

Partidul Socialiştilor Europeni (PES), unul dintre cele mai puternice grupuri politice din Uniunea Europeană, salută crearea Alianţei pentru o Moldovă Europeană  şi felicită Partidul Democrat din Moldova pentru realizarea acestui acord politic.

Într-un mesaj lansat astăzi, 26 ianuarie a.c., preşedintele PES, Serghei Stanişev, îşi exprimă speranţa că Alianţa pentru o Moldovă Europeană va reuşi în scurt timp să formeze un Guvern  progresiv  pro – european  de care Republica Moldova are nevoie.

„Prietenii noștri de la Partidul Democrat au acționat într-un mod responsabil și corect. A fost nevoie de două luni pentru a obține acest rezultat important și este regretabil că Partidul Liberal nu a fost suficient de flexibil pentru a rămâne în coaliția pro-europeană. Aceasta în situaţia când poporul Republicii Moldova are nevoie de lideri politici care să pună deoparte disensiunile şi să lupte împreună pentru o viață mai bună a cetățenii lor”,  a spus liderul european, care a adăugat că ” este timpul să înceapă lucrul la reforme extrem de necesare pentru țară”.

„Datorită aportului adus de Partidul Democrat, Republica Moldova este pe drumul cel bun către integrarea în UE  și sunt convins că , împreună cu ei la guvernare,  acest proces va deveni un succes pentru moldoveni” , a precizat preşedintele PES, Serghei Stanişev.

Mihaela Rotari

Share