Parlamentul ar putea stabili astăzi data viitoarelor alegeri

Parlamentul ar putea stabili astăzi data viitoarelor alegeri

Alegerile parlamentare ar putea avea loc în februarie 2019. Despre aceasta a anunțat, în cadrul unor declarații de presă, liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, informează Oficial.

Mihai Ghimpu a declarat că se aud voci că alegerile vor fi în februarie.

„Eu la ședința Biroului Permanent l-am întrebat pe Andrian Candu. Zic, ați uitat să includeți în ordinea de zi un proiect. El: care? I-am zis: Cel cu data alegerilor. Mi-a zis: mai avem de lucru, dar să nu uitați că Președintele Parlamentului are dreptul să introducă în orice moment proiecte de legi, de hotărâre. Asta confirmă că astăzi poate peste o oră-două, oricând să vină propunerea din partea Președintelui de a introduce în ordinea de zi care să prevadă data alegerilor, pentru februarie 2019”, a precizat liberalul.

Fiind întrebat de data alegerilor, având în vedere că se zvonește că ar fi 24 februarie, Mihai Ghimpu a menționat că era mai bine pe 23. „23 februarie – este o zi care lor le place, o sărbătoresc,  atunci ar fi avut alegătorii lor o mai mare dispoziție să meargă la alegeri: День советской армии, морская пехота, dar…asta e. Dacă 24 ei hotărăsc, Constituția permite ca mandatul aleșilor locali să se poată prelungi cu 3 luni de zile. Ei se încadrează în termenul prevăzut de Constituție. Clar că, tot reieșind din interesul lor, au un plan, o strategie, cu care vor să obțină mai mult capital și, totodată, să îngenuncheze opoziția pentru că acum e valul anti-guvernare după nevalidarea alegerilor”, a conchis Ghimpu.

Doina Secrieru

Share