Parlamentul a votat pentru rambursarea TVA agricultorilor. Slusari: O mică victorie a Forței Fermierilor

Parlamentul a votat pentru rambursarea TVA agricultorilor. Slusari: O mică victorie a Forței Fermierilor

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, afirmă că Parlamentul cu întârziere de 4 luni a adoptat în lectură finală legea cu privire la rămbursarea TVA producătorilor agricoli, informează OFICIAL.

Inițiativa legislativă a fost propusă de Asociația Forța Fermierilor în august 2022 ca una din măsuri de sprijin pentru agricultorii, afectați puternic anul curent de secetă, război, embargou rusesc, scumpirile exorbitante la resurse și prețuri derizorii la materia primă.

„Proiectul a fost promovat și monitorizat cap coadă în procedura legislativă de organizația noastră.

Chiar dacă Ministerul finanțelor în ultimul moment a băgat anumite „șopârle” în textul actului normativ, aceasta lege va permite capitalizarea agricultorilor-plătitori de TVA cu căteva sute de milioane lei, care la moment sunt datorii „moarte” ale statului față de producători agricoli.

Este o mică victorie a asociației Forța Fermierilor, care foarte atent va monitoriza procesul implementării legii, demult așteptate de agricultori. Îi mulțumim președintelui comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca, care a fost cel mai receptiv demnitar de stat în procesul deloc simplu a adoptării legii.

Totodată, regretăm că e nevoie de cheltuit atătea nerve și timp pentru soluționarea unor probleme elementare în domeniul agrar”, spune Slusari.

Share