Deputații vor examina două proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE în domeniul concurenței și al securității și sănătății la muncă. Totodată, în lectura a două, urmează a fi discutate proiectul legii taxei de stat, precum și proiectul ce prevede ajustarea politicii bugetar-fiscale prin modificarea a 16 legi. Pe agenda ședințelor plenare din următoarea perioadă figurează proiectul de lege privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării și inițiativa legislativă de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale.
De asemenea, Parlamentul urmează să ratifice acordurile cu Banca Mondială privind asistența financiară de circa 60 mln de euro pentru modernizarea sistemului de învățământ. În cadrul ședințelor plenare din următoarea perioadă urmează să fie aprobat proiectul de lege ce reprezintă cea de-a treia etapă a mecanismului de vetting și ultima etapă a reformei sistemului de justiție. În lectura a două, parlamentarii vor mai examina proiecte de modificare a legislației privind parteneriatul public-privat și administrarea proprietății publice, simplificarea procedurii de elaborare și aprobare a Cadastrului funciar anual, modificări la Codul penal și Codul fiscal.
Tot la ședința de astăzi, Biroul permanent a aprobat un supliment la ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului din 7 iulie. Au fost incluse pentru examinare proiectele de ratificare a asistenței financiare oferite pentru sectorul agricol și pentru politici de dezvoltare, precum și denunțarea unor documente încheiate pe platforma CSI. Totodată, deputații vor dezbate proiectul de retragere a Republicii Moldova din Acordul internațional cu privire la zahăr. În prima lectură urmează a fi discutate proiectele ce prevăd evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor și modificarea cadrului normativ conex reformei Curții Supreme de Justiție.