Parlamentarii au de lucru! Numărul proiectelor de acte legislative ce urmează a fi examinate este enorm 

Parlamentarii au de lucru! Numărul proiectelor de acte legislative ce urmează a fi examinate este enorm 

Președintele Parlamentului Andrian Candu a convocat astăzi o ședință de lucru cu participarea președinților comisiilor permanente. Discuțiile au vizat organizarea eficientă a activității în cadrul Parlamentului, precum și proiectele de acte legislative aflate pe agenda parlamentară.

Discutia a vizat agenda parlamentara, cu atit mai mult ca pe agenda de lucru a comisiilor parlamentare se află în prezent 173 de proiecte de acte legislative spre examinare și 2 legi spre reexaminare.

Spicherul i-a îndemnat pe președinții de comisii să depună toate eforturile pentru a asigura o mai bună organizare a activității parlamentare la nivelul comisiilor de profil și o transparență mai largă a instituției legislative. În context, Andrian Candu le-a solicitat președinților de comisii să examineze actualitatea proiectelor de legi rămase din legislaturile anterioare pentru a propune plenului Parlamentului o listă a actelor legislative care urmează a fi respinse.

Andrian Candu a menționat că Regulamentul Parlamentului ar putea fi modificat până la sfârșitul sesiunii curente de primăvară pentru a fi asigurate modalități de lucru eficiente în activitatea parlamentară.

 

Mihaela Rotari

Share