Parlamentar European către Ilan Șor: „Vă vom ajuta în soluționarea obiectivă a scandalului bancar”

Parlamentar European către Ilan Șor: „Vă vom ajuta în soluționarea obiectivă a scandalului bancar”

Primarul orașului Orhei, liderul Partidului “Șor”, Ilan Șor, a avut o întrevedere cu deputatul ceh din Parlamentul European, care reprezintă grupul politic – Partidul Popular European, Tomas Zdechovsky.

Părțile au discutat despre perspectivele dialogului interparlamentar, mai multe aspecte cu referire la integrarea europeană, precum și implementarea reformelor de modernizare și dezvoltare a Republicii Moldova.

În acest context, Tomas Zdechovsky a apreciat înalt dezvoltarea orașului Orhei, care, în ultimii doi ani, a devenit lider în implementarea proiectelor de infrastructură, sociale și culturale printre orașele Republicii Moldova.

„Mai mult, Europarlamentarul ceh s-a alăturat opiniei colegilor din Partidul Popular European, menționând că Partidul “Șor” este una dintre puținele formațiuni politice, care pune în aplicare standardele europene în viața de zi cu zi a cetățenilor. În cadrul discuțiilor, un subiect aparte a vizat scandalul bancar”, se menționează într-un comunicat de presă.

Menționăm că, Tomas Zdechovsky este membru al comitetului de control bugetar al Parlamentului European, care a organizat audieri speciale pe această temă.

Astfel, urmare a discuțiilor și informațiilor oferite de Ilan Șor, deputatul european a dat asigurări că, personal, va studia aprofundat cauzele și consecințele scoaterii fondurilor din sistemul bancar din Moldova, precum și gradul de implicare în această crimă a anumitor persoane publice. „Cu siguranță vom contribui la înțelegerea și rezolvarea obiectivă a acestui caz”, l-a asigurat pe Ilan Șor, reprezentantul Partidului Popular European, Tomas Zdechovsky.

Mihaela Rotari

Share