PACE a decis că va participa la protestele din PMAN, Parlament și Președinție

PACE a decis că va participa la protestele din PMAN, Parlament și Președinție

Biroul Permanent al Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a hotărât că va participa la măsurile de protest pașnice în Piața Marii Adunări Naționale, scuarul Parlamentului și în fața Președinției, informează OFICIAL.

Formațiunea face apel către toate partidele de opoziție, membrii și simpatizanții PACE, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, care nu sunt de acord cu modul de gestiune a statului – să vină alături de protestatari și să-și ceară dreptul la o viață mai bună.

„Republica Moldova este unicul stat din Europa în care guvernul nu poate explica ce are în plan să facă pentru a opri scumpirile și sărăcirea intenționată a populației.

În doar 1 an de guvernare, inflația a sărăcit oamenii cu 30%.

Partidul PACE a publicat la 12 Aprilie o listă de soluții economice naționale și sectoriale pentru a preveni dezastrul financiar existent. Demonstrativ guvernarea ignoră toate propunerile venite din societate.

Și incompetența individuală a creat probleme mari pentru fiecare categorie socială: producători locali, avocați, profesori, primari și APL, agricultori și exportatori, beneficiari de lemne, pensionari, familii cu mai mulți copii, beneficiari ai programului Prima Casă prin majorarea dobânzii bancare, și practic toate domeniile unde s-au implicat”, spune PACE.

Ei spun că este nevoie de un plan anticriză.

„Noi nu avem luxul de a crede că provocările energetice, inflației, veniturilor populației se vor rezolva singure. Noi avem nevoie de aplicarea unui plan anticriză și multă muncă, dar ambele competente lipsesc din agenda PAS-ului.

1. Noi cu plăcere era să participam la expertizarea soluțiilor propuse de guvern, dar guvernul nu are de gând sa genereze soluții.

2. Noi eram gata sa ne implicam voluntar in mediatizarea programelor guvernului, pentru a ieși împreuna din criza, dar ele iarăși nu există.

3. Noi participam activ in prezentarea punctelor slabe a guvernării pentru a le rezolva, dar guvernarea protejează corupția, favorizarea unor beneficiari, sistemul compromis de selectare a cadrelor.

După tentativele prietenoase generate PACE – 100 soluții economice, Planul de Țară, prezentarea sistemului corupt – noi am înțeles că PAS nu este interesat de progres, el dorește să mențină una dintre cele mai mari inflații de pe glob și sărăcirea oamenilor.

A venit timpul deja sa cerem imperativ sa-și asume consecințele – să achite diferența de preț la gaze, energie electrică și servicii comunale – sau să plece… sa nu pună pe oameni responsabilitatea incompetentei lor.

PACE pentru MOLDOVA!”, mai spune formațiunea.

Share