Organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale discutate la CEC cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale discutate la CEC cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Angelica Caraman, Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), a avut o întrevedere cu ES Steven Mark Fisher, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova.

Discuțiile s-au axat pe subiectele de actualitate de pe agenda autorității electorale, în contextul organizării și desfășurării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Oficialii au realizat un schimb de informații despre eforturile instituției de modificare a cadrului normativ subordonat legii electorale și ajustarea sistemelor informaționale în conformitate cu noile prevederi ale Codului electoral. În context, Președinta CEC a menționat că, urmare unui amplu proces de consultări publice, au fost revizuite peste 40 de regulamente și instrucțiuni, în mare parte fiind deja aprobate.

Alte teme abordate de interlocutori au ținut de activitățile prioritare ale Comisiei în vederea pregătirilor pentru scrutin, în parte fiind vorba despre constituirea organelor electorale inferioare, condițiile de desemnare și înregistrarea a candidaților la funcțiile elective, alte aspecte privind desfășurarea campaniei electorale.

Amintim că, prin Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, au fost stabilite alegeri locale generale pentru data de 5 noiembrie 2023.

Share