„Orășelul schimbării” se extinde. Noi corturi au fost instalate!

„Orășelul schimbării” se extinde. Noi corturi au fost instalate!

„Orășelul schimbării”, unde sute de oameni protestează non-stop față de actuala guvernare, se extinde. Corturi au fost instalate astăzi și în preajma Președinției, la îndemnul președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a subliniat că, dacă va fi nevoie, „Orășelul schimbării” se va extinde în toată capitala, informează OFICIAL.

„Vreau să vă spun că, de fiecare dată, suntem mai mulți și frica lor crește. Ei fac totul pentru a-i împiedica pe oameni să vină la proteste. În zilele următoare, voi posta alte documente despre cum ei fură banii de la buget, colectați din impozitele noastre. Vine iarna și va deveni imposibil să plătim facturile. Suntem obligați să-i trimitem în demisie astăzi, pentru că ei vor să aducă sărăcie, frig și foame, vor să aducă țara la faliment”, a subliniat Ilan Șor.

La rândul său, unul dintre liderii protestelor antiguvernamentale, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că guvernarea are frisoane de la creșterea intensității revoltei populare.

„Maia Sandu i-a făcut în toate felurile pe cei care au ieșit să protesteze, în loc să vină și să înțeleagă de ce e revoltat poporul, să se întrebe de ce au ieșit oamenii în stradă. Guvernării nu-i pasă de oameni, ea se preocupă doar de stoarcerea ultimei picături de sânge de la propriul popor”, a spus Dinu Țurcanu.

Și deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a criticat guvernarea pentru faptul că nu doar că rămâne surdă la doleanțele poporului, dar mai și împiedică accesul la proteste.

„Ne închid porțile de la Președinție, închid gardul, dar ce ne spuneau ei în campanie? Că vor scoate acest gard”, a mai spus Apostolova. Ea a amintit că poporul cere alegeri parlamentare anticipate, drept singură soluție pentru scoaterea țării din criză.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a condamnat modul în care guvernanți s-au autoizolat de popor și ignoră protestele din inima capitalei.

Următorul protest național va avea loc duminica viitoare, 9 octombrie, ora 15:00, tot în fața Președinției.

 

Share