Opinie: Voronin face un compromis ca să-şi menţină resturile pe care le poate salva

Opinie: Voronin face un compromis ca să-şi menţină resturile pe care le poate salva

Analistul politic Igor Boțan s-a expus asupra subiectului ce ține de colaborarea dintre Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și partidele pro-europene.

Într-un interviu pentru Europalibera.org, el a spus că PCRM  îi poate doar ajuta să aleagă şeful statuluidacă nu schimbă formula.

„Pentru acest serviciu ei trebuie să cedeze ceva. Deci, trebuie să invite Partidul Comuniştilor să fie un fel de opoziţie, pe care noi anterior o numeam constructivă. Pentru că poziţia neconstructivă este proiectul lui Dodon. Igor Dodon cu partidul domniei sale şi-a îngustat spaţiul de manevră până la nu se mai poate. Deci, nimeni nu va dori din clasa politică care, iată, este pe poziţii să comunice, să facă proiecte comune cu domnul Dodon. Deci, Voronin face un compromis ca să-şi menţină resturile pe care le poate salva, să aibă destul timp ca să poată să facă o analiză”, a declarat Boțan.

Expertul susține că Voronin a fost luat prin surprindere, a spus că nu s-a aşteptat la aşa ceva. „Deci, această formaţiune, ceea ce a mai rămas din Partidul Comuniştilor, are nevoie de timp pentru relaxare, pentru regândire: pot ei în continuare să exploateze nostalgiile pentru Uniunea Sovietică sau trebuie să se transforme într-un nou partid politic. Partea, să zicem aşa, prorusească care visează la un nou proiect „Русский мир” s-a dus cu Dodon. E clar. Aici tragem linia şi vedem ce facem mai departe”, a subliniat el.

Mihaela Rotari

Share