Opinie: Formarea viitoarei guvernări în RM va comporta o pronunțată influență geopolitică

Opinie: Formarea viitoarei guvernări în RM va comporta o pronunțată influență geopolitică

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Anatol Țăranu a fost întrebat: Ar putea partenerii europeni influenţa cumva crearea unei coaliţii pro-europene de guvernare după următoarele alegeri?

„Dintotdeauna după alegeri începe o viață nouă. În campania electorală partidele politice anunță programele sale extinse, ca mai apoi în postelectorală să-și construiască politicile practice reieșind din rezultatele înregistrate în alegeri. De obicei între intențiile preelectorale și practicile postelectorale există o discrepanță izbitoare, îndeosebi această observație se referă la viața politică de la noi”, a declarat el.

În opinia sa, „în privința rolului partenerilor europeni în aranjamentele postelectorale din Republica Moldova putem spune că această implicare va fi pe măsura includerii partidelor noastre în structurile familiilor politice europene”.

„Totodată, o altă constantă de influență externă asupra politicului moldovenesc se înregistrează din partea Rusiei. În acest sens formarea viitoarei guvernări în Republica Moldova va comporta cu siguranță o pronunțată influență geopolitică, în așa fel lăsându-i fără replică pe naivii sau răuvoitorii care cu osârdie propun renunțarea la argumentele de natură geopolitică în viața politică internă”, a declarat Anatol Ţăranu.

Share