Opinie: „După distrugerea alianței ACUM-PSRM, orice altă configurare politică urmează să aibă mandatul poporului”

Opinie: „După distrugerea alianței ACUM-PSRM, orice altă configurare politică urmează să aibă mandatul poporului”

„Plahotniuc se irijează în straie de salvator al parcursului european. A câta oară! A jefuit (cuvântul furat nu reflectă esența) Moldova și moldovenii aproape 20 de ani. S-a făcut pe ghebul poporului în cea mai săracă țară din Europa miliardar, cei din anturaj prin jaf au devenim milionari. A distrus cu complicii său statul, capturându-l, profanându-i funcțiile, inclusiv transformând justiția într-o slugă a mafiei. Astăzi dorința de a restabili dreptatea, de a pedepsi criminalii o numește lipsă de flexibilitate, de strategie, idealism, etc.” – scrie analistul politic Alexei Tulbure, informează OFICIAL.

„Deci Plahotniuc și PDM se cer înapoi la guvernare. Tot ce a avut și are Moldova în clasa sa politică mai mârșav și criminal se vrea înapoi la putere. Tentația de a accepta mărul otrăvit a mafiei e mare … la unii. Trebuie, însă de înțeles că asta va fi nimic altceva, decât ”круговорот говна” în politicul moldovenesc. ”Pragmaticii”, la pragmatismul cărora apelează Plahotniuc, acceptând alianța cu PDM-ul, vor condamna Moldova la continuarea degradării sociale și singuri se vor transforma în mucegai politic”, mai scrie analistul, pe o rețea socială.

În același timp, Tulbure adaugă: „Unica ieșire din actuala criză politică sunt alegerile anticipate parlamentare. Presupun că idea nu-i place nimănui din principalii actori politici. Dar dacă vor face în viață numai ce ne place … Uneori trebuie să facem ce trebuie. După distrugerea alianței ACUM-PSRM și demiterea guvernului Sandu, pentru care de fapt au votat oamenii pe 24 februarie a.c., orice altă configurare politică urmează să aibă mandatul poporului, mai ales că legitimitatea mandatelor PDM în parlament este dubioasă, ele fiind obținute prin fraudă și manipulare, nu prin libera exprimare a voinței alegătorilor. În acest sens legitimitatea actualului ”guvern minoritar” este la fel dubioasă”, a conchis Tulbure.

Mihaela Rotari

Share