Opinie: „Cei din ACUM au fost prinși în propria obsesie anti-Plahotniuc”

Opinie: „Cei din ACUM au fost prinși în propria obsesie anti-Plahotniuc”

„S-a întîmplat ceea ce zic din iunie – Dodon a primit autorizația din Kremlin și a dat jos guvernul Sandu și va avea în continuare puterea totală în RMoldova. Nu trebuia să fii mare expert sau prezicător, era de ajuns să știi cît-de-cît „apucăturile” politicienilor din RMoldova și „năravurile” Kremlinului. Acest lucru era pur și simplu inevitabil din momentul coalizării PSRM-ACUM. Acolo a fost problema. Era de ajuns să-ți pui o singură întrebare „este oare Plahotniuc mai periculos ca Dodon/Putin?”. Cei din ACUM au fost prinși în propria obsesie anti-Plahotniuc” – susține candidatul independent la alegerile parlamentare noi, recente, Vasile Calmațui, informează OFICIAL.

În același timp, Calmațui declară: „În februarie-mai AcuM trebuia să negocieze cu PDM o alianță. Era greu, dar era unica soluție. Repet – unica soluție pentru a preveni controlul Moscovei era o coaliție PDM-AcuM. Însă Maia Sandu a predat RMoldova lui Dodon/Putin. Asta în condițiile în care pro-rușii au obținut scorul cel mai mic de la independență încoace. Nu mă bucur. Deloc. Mai ales că acum o coaliție PDM-AcuM e imposibilă, e tîrziu – cu PSRM 5 luni la conducerea SIS, CNA… oricine devine dodonist, mai ales cei din PDM cu averi… Însă am fost surprins că Dodon a preluat puterea așa de rapid”, comunică el.

„Ce se poate face? Nu se poate schimba nimic la termen scurt. Unioniștii trebuie să-și caute de treabă – să-și strîngă rîndurile, să re-facă structurile și să convingă lumea că unica soluție pentru populația RMoldova este Unirea”, a mai declarat Calmațui.

Mihaela Rotari

Share