Opinie: „Acum, Silvia Radu se pregătește să-și legalizeze poziția în alegerile din 20 mai”

Opinie: „Acum, Silvia Radu se pregătește să-și legalizeze poziția în alegerile din 20 mai”

„Cred că mai multă lume ar trebui să se întrebe pe ce s-a bazat tupeul Silviei Radu atunci când a acceptat să fie desantată ilegal în Primăria Chișinăului?”. Despre aceasta se întreabă Valeriu Saharneanu pe blogul său, informează Oficial.

„Apariția ei cu totul neașteptată în tagma candidaților a fost un gest total nepotrivit cu logica lucrurilor văzute din punctul de vedere al normalului. Șanse avea zero și, cu toate acestea, a cheltuit cei mai mulți bani. Acum, la un an și jumătate de la acel eveniment de intrare în politică putem vedea clar că nu a făcut-o din rațiuni „patriotice”, cum încerca să explice”, menționează Saharneanu.

Prin urmare, el a comunicat despre experiența anterioară a candidatului Silvia Radu. „E greu de presupus că o „manageră de top”, precum o prezintă o parte a presei aparținând unui anumit holding, se va aventura să scoată din buzunar sume mari de bani pe care să-i arunce în niște alegeri dinainte pierdute. Ori, în prezidențialele din toamna lui 2016, Radu a investit tocmai 4 678 989,1 lei (dintre care 4 669 650 lei – donații peroane fizice) și a obținut susținerea unui număr de abia 5 276 de votanți sau 0,37% din total, cheltuind cei mai mulți bani luați pe cap de votant”, subliniază acesta.

Saharneanu vorbește despre candidatura Silviei Radu la primăria municipiului Chișinău.

„Acum, Silvia Radu se pregătește să-și legalizeze poziția în alegerile din 20 mai după ce a ajuns ilegal în interimatul funcției de Primar General în data de 6 noiembrie 2017 pe mâna infracțională a lui Nistor Grozavu. Evident. Va candida în ultima clipă, ca ”independentă”. Partidul „Democrat” și liderul lui nu o favorizează în Chișinău: tradițional, în capitală, cota de neîncredere în partid și în persoana din fruntea lui este deosebit de mare. În ajutor îi vor veni sumedenia de alți candidați de umplutură și, desigur, aliatul principal, Dodon, cel care este dator pentru funcția de președinte pe care a primit-o în 2016. Ceban este candidatul fals care va trebui să joace rolul pericolului geostrategic, pentru ca falsa ”pro-europeană”, omul grupului organizat care activează sub acoperirea Partidului „Democrat”, să câștige alegerile. Astfel, Dodon îi va întoarce patronului datoria, iar cacealmaua geopolitică va adormi din nou vigilența alegătorului anti-oligarhic”, menționează Saharneanu.

Totodată, el comunică necesitatea „unui alt concept” în municipiul Chișinău. Chișinăul are nevoie de o mână gospodăroasă, inclusiv de o femeie energică și capabilă să dea orașului un nou sens arhitectonic, un alt concept a infrastructurii și transportului public, o necesară prospețime, salubritate și o minimă grație și, odată cu asta, o șansă de ieșire din provincialism. Ca să nu zicem din mizerie și obscurantism. Dar nu așa, cum au făcut-o impresarii politici ai Silviei Radu, cu ea în prima linie în calitate de mercenar”, scrie Saharneanu.

Mihaela Rotari

Share