Ambasadorul Republicii Moldova în Franța s-a întâlnit cu Emmanuel Macron. Vezi despre ce au discutat

Ambasadorul Republicii Moldova în Franța s-a întâlnit cu Emmanuel Macron. Vezi despre ce au discutat

Ambasadorul Republicii Moldova în Franța, Emil Druc, a înmânat, la 13 octombrie curent, scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macronîn cadrul unei ceremonii la Palatul Elysée.

În discuția care a urmat, în prezenţa ministrului de Externe şi a consilierului diplomatic, Președintele Emmanuel Macron a salutat relaţiile de prietenie dintre Franţa şi Republica Moldova, favorizate în mod special de ataşamentul țării noastre faţă de valorile francofone. Totodată, liderul de la Elysée a remarcat faptul că, în anul curent, este celebrată cea de-a 25-a aniversare de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-franceze.

Emmanuel Macron a exprimat susținerea Franței pentru o cooperare strânsă între UE și RepublicaMoldova, adaptată la rezultatele ce vizează implementarea reformelor interne, dar și la nivelul ambiţiilor țării noastre.

La rândul său, ambasadorul Emil Druc a exprimat mulţumiri cordiale pentru sprijinul Franței în cooperarea pe multiple planuri și a evidențiat prioritatea mandatului său de a dezvolta, în continuare, relațiile dintre cele două state.

Mihaela Rotari

Share