Olesea Stamate, despre modificarea Legii cu privire la avocatură: Nu este pentru noi urgență, este pentru avocați

Olesea Stamate, despre modificarea Legii cu privire la avocatură: Nu este pentru noi urgență, este pentru avocați

În cadrul ședinței Parlamentului, deputatul fracțiunii Partidul „Șor”, Marina Tauber a solicitat ca proiectul cu privire la modificarea Legii Avocaturii să fie scos de pe ordinea de zi și a solicitat ca președintele Uniunii Avocaților să poată să-și expună opinia în plenul Parlamentului, transmite OFICIAL.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a adresat comunității avocaților.

„Dragi colegi, mulți dintre voi vă cunoaștem, vă respectăm, dar vă rog, fiți mai atenți cine sunt avocații voștri. Vă face un mare deserviciu de imagine astfel de lobbiști care erijează în cei care tare își fac griji de sistemul de drept al R. Moldova”, a spus Igor Grosu.

Deputatul PAS, Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, autorul proiectului, a spus că, consultări publice pe marginea proiectului au avut loc, în urma amendamentului privind al. 2 au fost consultări cu Uniunea Avocaților.

„Am propus un compromis, am acceptat și acea soluție primită de la Uniune. Am aprobat-o în cadrul ședinței Comisiei. Nu este pentru noi urgență, este pentru comunitatea avocaților. Să decidă dacă vor să fie aprobată în lectura a II-a, să facem examinarea avocaților sau amânăm și organizăm consultări extinse”, a spus Olesea Stamate.

Igor Grosu a solicitat ca în pauză Olesea Stamate să găsească timp pentru a discuta cu avocații.

Cristina Parfeni

Share