Oleg Țulea, despre numirea în funcția de Ambasador: Nu plec imediat în serviciul diplomatic

Oleg Țulea, despre numirea în funcția de Ambasador: Nu plec imediat în serviciul diplomatic

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea a comentat decizia Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, care i-a avizat pozitiv candidatura la funcția de Ambasador în Ungaria, transmite OFICIAL.

Oleg Țulea scrie, pe o rețea de socializare, că a acceptat funcția pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar. „Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii”, scrie Oleg Țulea.

De asemenea, el scrie că nu pleacă imediat în serviciul diplomatic. „Avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic. În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea și buna desfășurarea alegerilor pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare”, mai scrie Oleg Țulea.

Cristina Parfeni

Share