Oleg Serebrian a discutat cu Ambasadorul Steven Fisher

Oleg Serebrian a discutat cu Ambasadorul Steven Fisher

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova Steven Fisher, informează OFICIAL.

Discuțiile s-au focusat pe ultimele evoluții în formatele de negocieri pentru reglementarea transnistreană și pe subiecte de interes comun privind securitatea regională.

Vicepremierul Oleg Serebrian a trecut în revistă rezultatele recentei întâlniri desfășurate în regim online la nivel de negociatori-șefi din partea Chișinăului și Tiraspolului, relatând dinamica activității grupurilor de lucru sectoriale, prioritățile guvernamentale în domeniul asigurării respectării drepturilor omului, inclusiv în domeniul educațional, al sănătății, accesul la terenurile agricole și libera circulație în Zona de Securitate.

Interlocutorii au examinat o serie de inițiative, care ar contribui la dezvoltarea dialogului pe elemente conexe tematicii transnistrene și la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului.

Share