Oleg Serebrian a avut o vizită de lucru în raionul Florești

Oleg Serebrian a avut o vizită de lucru în raionul Florești

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a efectuat pe 21 martie 2024 o vizită de lucru în satele Vertiujeni și Târgul Vertiujeni din raionul Florești.

Discuțiile cu reprezentanții autorităților publice locale și desconcentrate au vizat aspecte privind buna funcționare a serviciilor publice, în beneficiul cetățeanului, precum și au fost elucidate problemele existente la nivel local și unele modalități de soluționare a acestora.

Printre subiectele de interes abordate de cetățenii din localitățile vizitate a figurat și procesul de reglementare transnistreană în contextul integrării europene a Republicii Moldova și eforturile Guvernului orientate spre promovarea fermă a politicilor de reîntregire pașnică a țării. În acest context, vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat poziția Guvernului Republicii Moldova de a susține toți cetățenii săi, pe întreg teritoriul țării: „Ne dorim, ca toate localitățile din țară să prospere, să creăm condiții egale de dezvoltare și de integrare europeană grabnică”.

O altă temă a constituit utilizarea oportunităților de accesare și de implementare a proiectelor de dezvoltare comunitară. A fost relevată necesitatea instruirii funcționarilor din administrația publică locală pentru formarea capacităților de aplicare cu succes la programele de asistență oferite de donatorii externi.

Astfel, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a relatat, că în timpul apropiat vor fi organizate asemenea sesiuni de instruire pentru angajații consiliilor raionale și ai primăriilor amplasate în perimetrul Zonei de Securitate.

Share