Oficialii americani au asigurat Chișinăul de întregul sprijin pentru continuarea reformelor

Oficialii americani au asigurat Chișinăul de întregul sprijin pentru continuarea reformelor

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 12 mai 2015, o întrevedere cu o delegație a Consiliului Atlantic, condusă de vicepreședintele organizației, Damon Wilson.

Oficialii au apreciat înalt cooperarea dintre R. Moldova și Consiliul Atlantic, în special organizarea evenimentelor și dezbaterilor despre țara noastră, ceea ce a contribuit la promovarea intereselor și a imaginii R. Moldova pe arena internațională.

Șefa diplomației de la Chișinău a salutat cooperarea cu Statele Unite în cadrul Dialogului Strategic RM-SUA și a pledat pentru intensificarea comerțului bilateral și a cooperării în domeniile energetic şi de securitate.

La rândul lor, oficialii americani au asigurat autoritățile de la Chișinău de întregul sprijin pentru continuarea reformelor și au exprimat disponibilitatea de a oferi consultanță și expertiză în mai multe domenii, în special în atragerea investițiilor străine și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Informații suplimentare:

Consiliul Atlantic este un forum academic de dezbatere (think tank) non-partizan, care promovează conducerea constructivă și implicarea în afacerile internaționale pe baza rolului central pe care comunitatea atlantică îl are în abordarea provocărilor globale. Fondat în SUA, în anul 1961, Consiliul oferă un forum esențial în vederea traversării schimbărilor fundamentale, fie ele politice sau economice, prin educarea și folosirea unei rețele unice și influențe de lideri din domeniul politic, al mediului de afaceri și al mediului academic.

Maria Roşca

Share