Oficial! Referendumul anti-Chirtoacă – invalidat

Oficial! Referendumul anti-Chirtoacă – invalidat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a invalidat, în ședința de astăzi, referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Președinta CEC, Alina Russu, a declarat că, proiectul de hotărâre este propus în baza procesului verbal privind totalizarea rezultatelor referendumului local de revocare a Primarului general al mun. Chișinău din data de 19 noiembrie, întocmit de către Consiliul electoral al Circumscripției electorale municipale nr.1.

„CEC a constatat că în listele electorale de bază au fost incluși 629 684 alegători, iar în cele suplimentare 1 824 alegători, în total, în listele electorale au fost incluși 631 508 alegători. La votare au participat 108 6905 alegători (17,21%), ceea ce constituie mai puțin de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale și reglementate de prevederile codului legal pentru ca acest scrutin să fie declarat valabil. Astfel, în conformitate cu prevederile Codului Electoral, se declară nevalabil referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017”, a precizat Russu.

De menționat că, proiectul de hotărâre a fost susținut unanim de cei prezenți la ședință.

Mihaela Rotari

Share