Oficial lituanian: Cuvintele cheie al Guvernului de la Chişinău ar trebui să fie sustenabilitatea şi ireversibilitatea reformelor

Oficial lituanian: Cuvintele cheie al Guvernului de la Chişinău ar trebui să fie sustenabilitatea şi ireversibilitatea reformelor

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut ieri, 4 mai 2015, la Chişinău, o întrevedere cu miniștrii Afacerilor Externe ai Lituaniei și Suediei, Linas Linkevičius și Margot Wallström, urmată de o conferinţă de presă în format trilateral.

Cei trei miniştri au apreciat nivelul excelent al relațiilor bilaterale și au pledat pentru valorificarea oportunităților comercial-economice, în special prin atragerea investiţiilor și extinderea pieţei de desfacere pentru produsele moldoveneşti.

Ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri celor două Guverne, lituanian şi suedez, pentru asistenţa pentru dezvoltare acordată R. Moldova pe parcursul ultimilor ani, ţara noastră beneficiind de asistenţă în domenii cum ar fi justiţia, afaceri interne, dezvoltarea economiei de piaţă, consolidarea democraţiei, mediul etc.

“Discuţiile de azi reprezintă un pas în aprofundarea relaţiilor bilaterale şi un semn de susţinere şi solidaritate a parcursului european al R. Moldova”, a menţionat şefa diplomaţiei de la Chişinău.

 La rândul lor, miniștrii lituanian și suedez au reiterat sprijinul pentru calea europeană a R. Moldova, îndemnând autorităţile să continue eforturile în implementarea reformelor, în special în sectorul justiţiei, bancar şi lupta împotriva corupţiei.

 “Cuvintele cheie al Guvernului de la Chişinău ar trebui să fie sustenabilitatea şi ireversibilitatea reformelor, iar Lituania va acorda toată asistenţa necesară în acest sens”, a declarat oficialul lituanian.

 Ministrul suedez, Margot Wallström, a subliniat că integrarea europeană este o forţă care poate schimba societatea şi a asigurat ţara noastră de întreg sprijinul Suediei.

Doina Secrieru

Share