Oficial! Guvernul și-a prezentat demisia

Oficial! Guvernul și-a prezentat demisia

Cabinetul de Miniştri condus de premierul Iurie Leancă şi-a prezentat demisia. Hotărârea a fost luată la ședința de astăzi a Guvernului.

Demisia Guvernului Leancă survine după validarea de marţi a rezultatelor alegerilor pentru un nou Parlament de către Curtea Constituţională.

Leancă a declarat că cererea de demisie a Guvernului urmează să fie examinată la prima şedinţă a Parlamentului nou-ales. „Ca şef al executivului, vreau să mulţumesc colegilor pentru conlucrare, pentru faptul că am reuşit să creăm o atmosferă pozitivă, constructivă”, a declarat Leancă.

Potrivit legislaţiei, până la depunerea jurământului de către noii membri ai Guvernul, actualul executive va fi în exerciţiu și va putea doar administra treburile publice.

Guvernul în exerciţiu nu va putea lua decizii ce ţin de politica externă a statului şi nu va putea vota proiecte de lege.

Precizăm că, un nou prim-ministru va fi prezentat Parlamentului de preşedintele ţării după consultarea cu toate fracţiunile parlamentare. La rândul său, candidatul nou la postul premier are la dispoziţie două săptămâni pentru a prezenta componenţa noului guvern şi programul de guvernare în faţa deputaţilor.

Doina Secrieru

Share