Oficial francez: Numeroase misiuni de experți au venit și vor continua să vină pentru a susține Guvernul RM în calea spere reformare

Oficial francez: Numeroase misiuni de experți au venit și vor continua să vină pentru a susține Guvernul RM în calea spere reformare

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Euroene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut astăzi, o întrevedere cu Secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței, Amélie de Montchalinm, care se află într-o vizită în țara noastră, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Nicu Popescu a menționat că, Franța a jucat un rol crucial în cadrul UE, dar și în grupul celor 7 state pentru a ne ajuta să obținem acea tranziție pașnică a guvernării în luna iunie.

„Vă mulțumim pentru acest sprijin ferm al Franței. Această vizită reconfirmă sprijinul Franței pentru RM și pentru dialogul nostru politic și economic cu UE, dar evident și în plan bilateral. Astăzi, noi am dezvoltat acest dialog, astfel ca RM să poată fi reconectată la spațiul european, după mai mulți ani de probleme. Astăzi, am discutat relația bilaterală, dorința noastră de a activiza dialogul politic, dar și obținerea unor beneficii practice pentru cetățenii RM și Franței. Am discuta proiecte comune în infrastructură, domeniul fiscal, recunoașterea permiselor de conducere ai RM pentru a fi preschimbate în Franța și a diplomelor de studii”, a precizat Ministrul.

Nicu Popescu a mai spus că, au discutat și subiectul reglementării transnistrene.

„Vrem să avansăm împreună cu partenerii noștri europeni, cu sprijinul partenerilor,  pentru a asigura că RM va fi în continuare un stat cu integritatea teritorială a căruia este respectată”, a conchis Popescu.

La rândul său, Amélie de Montchalinm a precizat că, este pentru prima data în RM.

„Însă în ultimele luni, am impresia și intuiția, că urmăresc de foarte aproape evenimentele care se derulează în RM. În cadrul discuțiilor, am semnat o declarație comună, care va fi sau deja a fost făcută publică. Există numeroase eforturi în domeniul cooperări noastre, numeroase misiuni de experți au venit și vor continua să vină pentru a susține Guvernul în calea spere reformare”, a punctat Amélie de Montchalinm.

Andriana Cheptine

Share