Oficial european, despre situația politică din RM: 2016 nu se compară cu 2015, care a fost absolut dezastruos

Oficial european, despre situația politică din RM: 2016 nu se compară cu 2015, care a fost absolut dezastruos

„Cred că 2016 nu se compară cu anul dinainte, cu 2015, care a fost un an absolut dezastruos. Anul acesta a început reconstrucția și sper eu să continue accelerat și pe parcursul anilor viitori”. Declarația a fost făcută de președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, Andi Cristea, într-un interviu pentru agerpres.ro.

În context, Cristea s-a referit la instabilitatea politică din Republica Moldova. „Practic, în (…) 14 luni de la campania pentru alegerile din noiembrie 2014, Republica Moldova a avut nu mai puțin de 5 sau chiar 6 premieri, dacă îi socotim și pe cei interimari. A fost o volatilitate politică fără precedent și asta a avut ramificații negative în viața economică, socială ș.a.m.d. Așa se înțelege parțial și nemulțumirea majoră existentă în societate”, a explicat oficialul european.

Andi Cristea a mai spus că în ultimul lucrurile s-au schimbat. „Dacă analizăm foaia de parcurs, faptul că a fost implementată aproape în totalitate, dacă analizăm și luăm în considerare progresele care au fost făcute în relație cu Fondul Monetar Internațional. Și practic semnarea unui acord cu organismul financiar internațional bate la ușă. Da, cu siguranță sunt progrese, sunt chestiuni foarte concrete, sunt chestiuni cuantificabile, care mă fac pe mine să afirm că văd progrese. Dar, important este ca toate aceste progrese să fie simțite de către cetățeni”, a menționat europarlamentarul pentru sursa citată.

Doina Secrieru

 

Share