Oficial european: Căderea Guvernului Streleț va diminua considerabil perspectivele de integrare europeană

Oficial european: Căderea Guvernului Streleț va diminua considerabil perspectivele de integrare europeană

„Situația politică din Republica Moldova este deosebit de alarmantă. Moțiunea de cenzură depusă de către forțele anti-europene, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor, si care va fi supusă votului, mâine, în Parlament, reprezintă mai mult decât un test pentru viitorul Republicii Moldova și parcursul său european care s-a materializat în semnarea Acordului de Asociere cu UE. Este o hotărâre decisivă. În calitate de președinte al Partidului Popular European fac apel către toate forțele politice proeuropene din Republica Moldova să arate cea mai mare responsabilitate și să abandoneze toate jocurile politice,” a spus președintele PPE Joseph Daul, într-o declarație publică.

 Totodată, el a menționat că: „Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) trebuie să fie păstrată pentru că este singura șansă de a menține Moldova pe calea dezvoltării, reformelor și modernizării. AIE este unicul răspuns pentru cerințele legitime ale cetățenilor. Alianța trebuie să se consolideze în mod corect și transparent în jurul unui plan de acțiuni concret, fără să se lase șantajată și influențată de votarea unei moțiuni de cenzură”. 

„Membrii actualei majorități din Parlament care intenționează să se alăture socialiștilor și comuniștilor vor purta o răspundere pentru eșecul Alianței pentru Integrare Europeană. Căderea guvernului condus de prim-ministrul Valeriu Streleț va diminua considerabil perspectivele de integrare europeană și va duce țara într-un haos economic și social fără precedent. Republica Moldova nu-și poate permite o astfel de destabilizare”, a mai spus Daul. 

În context, oficialul european afirmă că,  un vot de încredere pentru guvernul prim-ministrului Valeriu Streleț va demonstra angajamentul Republicii Moldova de a rămâne pe calea europeană. Acest lucru este și trebuie să rămână obiectivul principal al țării, indiferent de actualele interese politice ale diferitelor partide,” a concluzionat președintele Daul.

 

Doina Secrieru

 

 

Share