Oferta electorală pentru suburbii, prezentată de candidatul PSRM la șefia capitalei

Oferta electorală pentru suburbii, prezentată de candidatul PSRM la șefia capitalei

Candidatul PSRM la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, s-a referit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la inițiativele și realizările obținute de fracțiunea socialiștilor în CMC pentru suburbii, în ultimii ani, dar și a prezentat „Oferta electorală pentru suburbii”.

Ion Ceban a spus că suburbiile ocupă un loc aparte pe agenda sa și a echipei sale, dovadă fiind realizările înregistrate în acest sens. „Oamenii din suburbii ştiu foarte bine ce s-a făcut, pentru că suntem într-un permanent dialog cu ei”, a subliniat potențialul primar.

Candidatul PSRM la șefia capitalei a spus că, împreună cu echipa sa, după consultări cu specialiştii în domeniu, dar şi cu locuitorii din suburbii, au elaborat oferte electorale pentru fiecare suburbie în parte.  „În oraşul Vadul lui Vodă în 2018 vom direcţiona surse financiare pentru canalizarea din Văduleni, iar în 2019 pentru amenajarea pavajului pentru pietoni şi iluminarea Parcului Nistrean, dar și pentru reparația mai multor străzi. La Cricova vom aloca 8 milioane de lei pentru construcţia sistemului de canalizare in perimetrul  mai multor străzi, dar și pentru amenajarea scuarului din strada Chișinăului, cu amplasarea unui teren de mini fotbal. La Trușeni vom demara și definitiva prima etapă a construcţiei reţelelor de canalizare, vom asigura cu mobilier cantina grădiniței nr. 1. De asemenea, pentru 2019 ne propunem: construcția sistemului Tohatin-Budești-Cruzești cu stația de pompare regională; construcția rețelelor de canalizare în cartierul nou; achiziționarea autogunoierei pentru colectarea deșeurilor; instalarea a două terenuri de joacă pentru copii, și altele”, a enumerat Ceban.

Politicianul a spus că oferta electorală cuprinde mult mai multe ințiative pentru suburbii, ce vin să soluționeze problemele locuitorilor. „Vom merge din sat în sat, din oraş în oraş şi le vom prezenta oamenilor fiecare soluţie concretă. Problemele lor vor fi soluţionate în mod profesionist. Vom demara lucrul în acest sens, imediat după preluarea conducerii Primăriei capitalei, iar rezultatele vor fi resimţite în fiecare suburbie deja în 2019”, a conchis Ceban.

Mihaela Rotari

Share