Octavian Țîcu – „curtat” de partide unioniste: „Este nevoie de consolidare”

Octavian Țîcu – „curtat” de partide unioniste: „Este nevoie de consolidare”

Două partide unioniste din țara noastră și-au anunțat susținerea pentru deputatul Octavian Țîcu, care a declarat că părăsește Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, însă rămâne „deputat independent al blocului ACUM”. În același timp, Țîcu a declarat că va candida la alegerile pentru șefia capitalei, informează OFICIAL.

În acest fel, Partidul Politic Democrația Acasă salută decizia deputatului. „Susținem decizia întîrziată a Dlui deputat Țîcu de a iniția lupta cu oligarhul Dodon și așteptăm deciziile similare ale altor deputați cu poziții patriotice. Este nevoie de consolidarea dreptei Românești. Încurajăm intenția domnului Țîcu de a discuta cu partidele de dreapta necesitatea identificării unui candidat comun al forțelor politice unioniste pentru a nu permite cedarea Chișinăului forțelor ostile Republicii Moldova”, comunică Partidul Politic Democrația Acasă.

Totodată, Partidul Unității Naționale (PUN) declară că a luat act și salută intenția deputatului Octavian Țîcu de a candida la Primăria municipiului Chișinău. „Luând în calcul pericolul reprezentat de căderea Chișinăului în mâinile PSRM, conștientizând necesitatea unificării tuturor forțelor pro-europene și unioniste, realizând pericolul revenirii Republicii Moldova în zona de influență a Federației Ruse, Partidul Unității Naționale își anunță deplinul sprijin pentru candidatura deputatului Octavian Țîcu la funcția de primar al Chișinăului”, se menționează într-un comunicat oficial al partidului.

Totodată Partidul Unității Naționale, de asemenea, îl invită pe deputatul Octavian Țîcu să candideze ca exponent al societății civile pe lista PUN.

Doina Secrieru

Share