Oazu Nantoi și-a exprimat susținerea pentru Andrei Năstase în alegerile pentru șefia mun. Chișinău

Oazu Nantoi și-a exprimat susținerea pentru Andrei Năstase în alegerile pentru șefia mun. Chișinău

Ex-candidatul la funcția de Primar General al Capitalei, Oazu Nantoi, îndeamnă cei peste 30 de mii de susținători ai săi, la scrutinul din 2015, să acorde votul lor de încredere pentru candidatul Platformei „Demnitate ș Adevăr”, Andrei Năstase.

În cadrul unei conferințe de presă, Oazu Nantoi a spus că, după părerea sa, aceste alegeri sunt un preludiu pentru alegerile parlamentare din toamnă.

„La 14 iunie 2015, când am candidat pentru funcția de Primar General al Capitalei, în turul I am fost susținut de peste 30 mii oameni. Am fost nevoit să lansez un apel atunci către susținători să acorde votul pentru Dorin Chirtoacă. Am rămas cu dilema geopolitică. Tandemul politic Radu-Ceban are menirea de a crea un front comun împotriva lui Năstase. Îmi vine greu s-o percep pe dumneaei în calitate de candidat independent. Nu pot uita cum fracțiunea PSRM din CMC în frunte cu Ceban a făcut posibilă desemnarea dumneaei în funcția pe care a deținut-o de primar interimar și i-a asigurat imaginea, votând deciziile ei”, spune Oazu Nantoi.

În context, Oazu Nantoi a făcut un apel către alegătorii care l-au susținut în 2015. „Să nu vă lăsați manipulați de tandemul Plahotniuc – Dodon. Mă adresez către cei care înțeleg importanța votului din 20 mai, cei care vor ca scrutinul acesta să devină un pas în direcția ruperii R. Moldova din captivitate: Să-l votăm pe Andrei Năstase la funcția de Primar General al Capitalei”, a spus Oazu Nantoi.

Mihaela Rotari

Share