O serie de hotărâri privind alegerile din 20 octombrie au fost aprobate de CEC

O serie de hotărâri privind alegerile din 20 octombrie au fost aprobate de CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, a aprobat mai multe hotărâri ce vizează referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

Astfel, membrii CEC au confirmat reprezentantul concurentului electoral Irina Vlah în Comisia Electorală Centrală.

Totodată au fost modificate 2 hotărâri ale CEC care se referă la înregistrarea persoanelor de încredere ale unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, precum și cu privire la degrevarea unui membru al consiliului electoral al circumscripției raionale Anenii Noi.

Totodată, CEC a autorizat efectuarea a două sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor în perioada electorală de către „MLD MEDIA” S.R.L.. Sondajele se vor face pe un eșantion estimativ de 3 000 respondenți, în format online, în perioadele 27 septembrie – 3 octombrie 2024 și 3-17 octombrie 2024.

Membrii CEC au confirmat 8 jurnaliști din partea „Filiala Societății Române de Televiziune” SRL pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale din 20 octombrie 2024.

De asemenea, a fost aprobat un material informativ, care conține modelul buletinului de vot la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, în calitate de mesaj de interes public elaborat în cadrul campaniei de informare pentru scrutinele din 20 octombrie 2024.

CEC a acreditat 113 persoane din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în calitate de observatori naționali. În calitate de observatori internaționali au fost acreditate 2 persoane din partea Ambasadei Republicii Austria în Republica Moldova, 3 persoane din partea Adunării Parlamentare a Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră și 6 persoane din partea Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova. Totodată, CEC a confirmat 4 interpreți din partea Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova.

De asemenea, CEC a aprobat hotărâri cu privire la atribuirea mandatelor de consilieri în consiliile locale din câteva localități.

Share