O serie de discuții online! MPU: „Unioniștii trebuie să aibă un singur reprezentant la aceste alegeri”

O serie de discuții online! MPU: „Unioniștii trebuie să aibă un singur reprezentant la aceste alegeri”

Mișcarea Politică Unirea (MPU) anunță că va desfășura în fiecare zi, la ora 19:00, discuții online pe marginea subiectului identificării unui singur candidat unionist la alegerile prezidențiale și invită colegii din Partidul Unității Naționale (PUN) să participe la discuții, transmite OFICIAL.

Liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu a menționat că unioniștii trebuie să fie un exemplu de urmat și să aibă un singur candidat.

„Am constatat, la jumătate de an de la formarea MPU, că, odată cu apropierea alegerilor prezidențiale, există o entitate politică care are aceleași deziderate statutare și programatice ca și noi, dar care nu a dorit să-și conjuge eforturile în acest sens. Este vorba de PUN. Pentru a-i aduce sub flamurile noastre am făcut mai multe adresări, inclusiv publice. Considerăm că unioniștii trebuie să aibă un singur reprezentant la aceste alegeri”, a spus Valeriu Munteanu.

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a spus că unioniștii trebuie să aibă cui să dea votul. „Pe parcursul acestei săptămâni vom desfășura mai multe evenimente online și vom discuta aspectul alegerii unui singur candidat unionist la prezidențiale și invităm și colegii din PUN să se alăture. La ora 19:00 vom aștepta alipirea la ședința noastră pentru a putea discuta deschis, în fața unioniștilor, cum să mergem la prezidențiale. Personal, nu am pus accent la a candida. Revenirea la democrație nu va fi posibilă fără unioniști”, a spus Dorin Chirtoacă.

Cristina Parfeni

Share