O nouă rundă de negocieri PLDM-PD-PL

O nouă rundă de negocieri PLDM-PD-PL

După o pauză de o zi, negociatorii PLDM, PD și PL au revenit la masa de discuții. Întrevederea a fost confirmată de liderul PLDM care neagă faptul că ar fi plecat de urgență la București.

„Sunt la Chișinău și ne pregătim pentru negocieri cu PD și PL, a declarat Vlad Filat pentru unimedia.info.

Noua rundă de negocieri are loc pe fondul unor tensiuni și blocaje în discuții. După ultima reuniune a celor trei partide de joi, 15 ianuarie, liderul PL, Mihai Ghimpu susține că partenerii de discuții nu acceptă solicitările liberalilor mai ales în ceea ce ține de nominalizarea unui procuror din străinătate.

În replică, președintele PD, Marian Lupu a declarat că s-a săturat de acuzații, dând de înțeles că formațiunea pe care o reprezintă nu acceptă numirea cetățenilor străini în funcții de răspundere.

PLDM însă, prin vocea lideruluii său, Vlad Filat, susține că în discuțiile sale cu PL, există o singură divergență. Este vorba de alegerea președintelui, funcție pe care liberalii o revendică pentru 2016.

Între timp, a avut loc o nouă rundă de discuții între PLDM, PD și PCRM. Vineri, 16 ianuarie, reprezentanții celor 3 formațiuni vorbeau deja de unele înțelegeri în ceea ce ține de reluarea activității Parlamentului.

 

Doina Secrieru

Share