O nouă moțiune simplă înaintată în Parlament

O nouă moțiune simplă înaintată în Parlament

Fracțiunile parlamentare Platforma DA și PAS au înaintat astăzi, în plenul Parlamentului, moțiune simplă asupra politicii și activității Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a anunțat că deputații invocă nereguli în procesul licitației inițiate de Minister cu privire la achizițiile lucrărilor de reabilitare a mai multor drumuri naționale. „Constatăm o fraudă a interesului public privind transparența exercitării de către Minister a atribuțiilor funcționale”, a spus Slusari.

În context, deputații au venit cu un șir de solicitări către  MEI. „Unu – Anularea de către MEI a tuturor licitațiilor nominalizate în motivare, care s-au produs cu grave abateri de la legislație și acordurile internaționale la care Republica Moldova face parte; doi – Atenționarea MEI despre necesitatea respectării principiilor și valorilor constituționale în exercitarea puterii executive manifestate prin responsabilitate și seriozitate în declarațiile și acțiunile acestuia, precum și neadmiterea exercitării atribuțiilor executive în interese politice sau de grup, din contul interesului statului și al cetățeanului. Trei – prezentarea de către MEI în timp de 30 de zile în plenul Parlamentului a Strategiei de Reabilitare a Drumurilor Naționale pe perioada 2020 – 2030 cu prezentarea Planului de Acțiuni 2020 – 2023. Și patru – reconfirmarea din partea MEI că  implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană rămâne o prioritate și că politicile economice ale statului se vor alinia interesului cetățeanului, apropiindu-ne de standardele europene la care tindem pentru realizarea confortului și unei vieți mai bune pentru cetățenii Republicii Moldova”, se spune în textul moțiunii.

Andriana Cheptine

Share