O nouă mișcare social-politică în Moldova: A venit momentul să ne expunem deschis, în fața întregii societăți

O nouă mișcare social-politică în Moldova: A venit momentul să ne expunem deschis, în fața întregii societăți

Un nou proiect social-politic a fost lansat, astăzi – Mișcarea „Profesionalism și responsabilitate pentru oameni”, informează Oficial.

Președintele Grupului de inițiativă al noii mișcări, Gheorghe Costandachi, președintele Centrului Social-Politic European, Dr. în economie, a spus că Mișcarea PRO propune un nou model de dezvoltare social-economică, ce poate fi implementat de oameni cu alt tip de gândire, alte viziuni, oameni cu verticalitate, curați, necompromiși, evlavioși care va forma o guvernare profesionistă și responsabilă, cu instituții care să activeze în serviciul cetățenilor.

„Echipa mișcării se formează din oameni pentru care demnitatea, cinstea, respectul și încrederea sunt calitățile câștigate prin eforturi personale, dar nu prin mituire sau manipulări în mass-media. Ei sunt hotărâți de a aduce schimbările multașteptate de societate. Astfel, Mișcarea PRO devine o nouă forță capabilă de pune bazele de reformare și schimbare a clasei politice, care va asigura corectitudinea, justețea, libertatea și independența deciziei fiecărui cetățean. Strategiile doctrinare de dezvoltare ale Mișcării PRO sunt social-liberale, unde este asigurată libertatea și demnitatea persoanei, egalitatea șanselor, respectul fată de muncă și proprietate, binele public, justiția socială, acordarea șanselor egale pentru oameni, indiferent de etnie, religie etc., și solidaritatea umană”, a precizat el.

Potrivit lui Costandachi, pilonul central al Modelului de dezvoltare a societății propus de Mișcarea PRO este Omul.

„A venit momentul să ne expunem deschis, în fața întregii societăți, concepția, scopurile, tendințele și să opunem basmului actualei clase politice, un MANIFEST al Mișcării PRO, la baza căruia stau alte principii și valori, fără minciuni și manipulare, fără făgăduințe deșarte, astfel ca populația să vadă măcar o scânteie de încredere și să înțeleagă că mai există speranțe. Principiile și obiectivele Mișcării PRO: Unu – Totul construit pe ”Pozitiv”, nu pe negativ sau contra, pentru a face viața mai bună, a atinge performanțe înalte pe toate domeniile, pentru justiție corectă, liberă și independentă, pentru a face lucrurile să se schimbe spre bine; doi – Orientare prooccidentală, ieșirea treptată și bine gândită din CSI; trei – Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană; patru – Credință în Dumnezeu; cinci – Principii bazate pe calitățile persoanelor: trecut ireproșabil, verticalitate “nu din ceară, ci din oțel”, oameni necompromiși, liberi, necontrolabili, neinfluențabili, curajoși și imposibil de șantajat, integri moral, material, financiar și social, persoane cu scrupule”, a spus președintele grupului de inițiativă.

Notă: Manifestul integral al Mișcării PRO îl găsiți AICI.

Doina Secrieru

Share