O funcționară din Florești a rămas fără funcție: „Răsplata pentru nesupunere politică”

O funcționară din Florești a rămas fără funcție: „Răsplata pentru nesupunere politică”

Șefa-adjunctă a Direcției Generale Educație Florești a rămas fără funcție. Potrivit reprezentaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), decizia a fost luată pentru că a refuzat să se conformeze deciziilor abuzive, informează OFICIAL.

Fosta ministră a Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei a oferit mai multe detalii: „Ieri în ședința Consiliului raional Florești a fost votată o decizie abuzivă, care poate duce la pierderea posibilității de a activa în sectorul educațional pentru un coleg tânăr, doamna Larisa Novac. Ceea ce s-a întâmplat la Florești este că un Consiliu a hotărât să ia decizii nu pe criterii legale, ci politice. Astfel, în cazul în care un specialist nu este de acord cu deciziile conducerii locale, nu vrea să se conformeze, atunci când este vorba de decizii abuzive sau scheme, atunci un asemenea specialist riscă să fie concediat”.

În același timp, Nicolaescu-Onofrei s-a referit la numărul de cadre din cadrul direcției: „Decizia Consiliului a fost ca în Direcția Generală Educație Florești – unde activează 23 de unități de personal – să fie lichidată funcția de șef adjunct pe care o ocupă Larisa Novac și să fie instituită această funcție în Direcția Agricultură și Alimentație Publică, unde activează doar 6 persoane”.

La rândul ei, Larisa Novac, a susținut că a activat 6 ani în funcția de șef-adjunct în cadrul Direcției. „De 6 ani, această funcție o ocup prin concurs. De fapt, la baza acestei decizii nu a stat aspectul economic sau juridic. Aceasta este răsplata pentru nesupunere politică. Vreau să mă adresez direct consilierului raional din partea Partidului Democrat, doamna Aliona Manole, care a prezidat ședința Consiliului raional – să nu semneze această decizie. Mai mult ca atât, mă adresez secretarului Consiliului, Catruc Nicolae, să nu contrasemneze această decizie politică. Totodată, mă adresez consilierilor raionali din partea Partidului Socialiștilor, în special celor din partea Partidului Democrat și aparte o adresare către Președintele raionului Florești, domnul Ștefan Paniș: demonstrați că această decizie nu este politică și că sunteți președintele tuturor cetățenilor care locuiesc în Florești, nu vă răfuiți cu mine, cu o femeie, nu vă faceți față. Vreau să mă adresez Ministerului Educației să vină cu o reacție, Inspectoratului de Stat al Muncii, sindicatelor”.

Totodată, Novac s-a adresat organelor de drept. „Mă adresez Procuraturii Generale și organelor de Poliție și să știți că în cazul în care se va admite răfuiala fizică cu mine și cu familia mea, să știți că este o răfuială politică”.

Mihaela Conovali

Share