O delegație PPE – în ședință de lucru cu Platforma DA. Află ce au discutat!

Luni, 18 septembrie, delegația Partidului Popular European, cea mai influentă familie europeană, a avut o ședință de lucru la sediul Platformei Demnitate și Adevăr de la Chișinău, cu scopul evaluării cererii de aderare a Platformei DA la PPE, potrivit unui comunicat de presă. 
Discuțiile au vizat preponderent obiectivele și strategia Platformei DA, viziunea formațiunii privind reformarea Republicii Moldova, conform programului și politicilor acesteia, punctul de vedere al PDA asupra situației politice curente și schimbării sistemului electoral, precum și relația dintre partidele de centru-dreapta – Platforma DA, PAS și PLDM.
Andrei Năstase, președintele Platformei DA, a subliniat importanța unității forțelor de opoziție cu aspirații pro-europene, menționând, în acest sens, despre ultima ofertă înaintată de formațiunea pe care o reprezintă către PAS privind parteneriatul strategic, abordarea consolidată a următoarelor scrutine în baza unor principii clar elaborate. La rândul lor, oficialii europeni au salutat inițiativele Platformei DA la o colaborare mai strânsă cu partidele pro-europene, de centru-dreapta, în vederea salvării cursului european al Republicii Moldova și reformării reale și nu mimate a țării.
„Vom construi aici forţe pro-europene de centru-dreapta care să implementeze reformele de care are nevoie Republica Moldova”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Delegația PPE a fost înștiințată și despre cazurile grave de persecuție în adresa membrilor și susținătorilor Platformei DA, inclusiv amenințările, sechestrările de bunuri și arestările petrecute în legătură cu protestul din 17 septembrie.
Vizita de documentare a misiunii PPE la Chișinău a avut scopul primordial de a evalua cererile de aderare a Platformei Demnitate și Adevăr și a Partidului Acțiune și Solidaritate în calitate de membri observatori ai celei mai mari familii europene – Partidului Popular European.
Doina Secrieru
Share