O delegație a Serviciului penitenciar și de probațiune din Suedia, în vizită la Ministerul Justiției

O delegație a Serviciului penitenciar și de probațiune din Suedia, în vizită la Ministerul Justiției

Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Serviciului penitenciar și de probațiune din Suedia, informează OFICIAL.

În cadrul discuțiilor, Nadejda Burciu a prezentat prioritățile Ministerului Justiției pentru sistemul penitenciar și de probațiune, modul de cooperare a autorităților publice și a ONG-urilor în cadrul mecanismului de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție, precum și provocările cu care se confruntă sistemul corecțional.

Reprezentanții Serviciului penitenciar și de probațiune suedez se află în Republica Moldova, într-o vizită de documentare în vederea evaluării necesităților și planificarea unui proiect de asistență.

Delegația suedeză urmează să viziteze Penitenciarul nr.18 din Brănești și Biroul de probațiune din Orhei. De asemenea, va participa la o ședință de lucru cu reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor și Inspectoratului Național de Probațiune, la care vor fi discutate oportunitățile de cooperare între Republica Moldova și Suedia în domeniul execuțional-penal. La fel, în cadrul unei ședințe, organizată în parteneriat cu Oficiul ONU pentru Droguri şi Crimă (UNODC) Moldova, reprezentanții delegației vor împărtăși experiența Suediei privind mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție.

Share