O Asociație Obștească dă start unei campanii în susținerea limbii moldovenești și rusă

O Asociație Obștească dă start unei campanii în susținerea limbii moldovenești și rusă

Asociația Obștească „Za Russkii Iazîk” demarează campania națională de colectare a semnăturilor de la cetățenii RM pentru susținerea limbii moldovenești drept limbă de stat, iar limba rusă – limbă de oficială de comunicare între etnii, transmite Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul Consiliului Societății pe lângă Președintele RM, Serghei Mișin a declarat că, această decizie vine în contextul sesizării depusă de Partidul Liberal la Curtea Constituțională și înregistrării proiectului de Lege în Parlament de modificare a art. 13 din Constituție.

„Dăm start astăzi acestei campanii de colectare a semnăturilor. Să decidă poporul ce limbă vorbește și dacă vrea ca limba rusă să fie a 2 limbă în stat. Înțelegem că acest lucru se face prin Referendum, dar nici guvernarea, nici pro-europenii, nici unioniștii nu vor permite ca acesta să se desfășoare, plus că impune cheltuieli financiare”, a spus Mișin.

Membrul Asociației, Mihail Ahremțev a declarat că în campanie vor fi implicați și cetățenii din Diaspora, nu doar din Occident – dar și Federația Rusă.

„Dacă guvernarea RM nu va auzi adresările cetățenilor, nu va fi vina noastră și vom constata că Moldova se află la marginea prăpastiei. Începând cu 1 septembrie aceste semnături vor fi colectate de către voluntarii noștri la corturile special amplasate în teritoriu”, a spus Ahremțev.

Cristina Parfeni

Share