Numiri și eliberări la Guvern. Mai mulți Ambasadori – rechemați

Numiri și eliberări la Guvern. Mai mulți Ambasadori – rechemați

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o serie de numiri și eliberări din funcții, informează OFICIAL.

Astfel, s-a decis încetarea raportului de serviciu a secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Veronica Sirețeanu, din data de 31 decembrie curent, în baza cererii de demisii.

Totodată, a fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Andrei Ciornii, dar și a fost numit un nou secretar – Iulian Postică.

De asemenea, a fost acceptată cererea de demisie a șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, iar în locul său a fost numit Corneliu Groza.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a propus rechemarea din funcții a Ambasadorilor Gheorghe Leucă – Ambasadorul RM în Republica Azerbaidjan și prin cumul în India și Georgia, Dumitru Socolan – Ambasadorul RM în Portugalia, și Inga Ionesii – Ambasadorul RM în Estonia.

Totodată, s-a decis numirea lui Gheorghe Leucă și Dumitru Socolan în funcțiile de secretari de stat la MAEIE.

La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au fost numiți noi secretari de stat: Anatol Chistol și Natalia Grâu.

Și Ministerul Sănătății Muncii, Protecției Sociale și Mediului s-a înnoit cu un secretar de stat – Marina Golovaci.

Andrei Chiciuc a fost numit în funcția de președinte al Consiliului de conducere a Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, pe un termen de 4 ani.

Un nou Director general a fost numit la Companiei Națională de Asigurări în Medicină, Angela Belogrov.

De asemenea, a fost eliberată din funcție Zinaida Bezverhnîi din funcția de director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în baza cererii de demisie, și a fost numită în loc Silvia Cebotari.

Andriana Cheptine

Share