Numeroase demisii și numiri la Guvern

Numeroase demisii și numiri la Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, în ședință, o serie de demisii și numiri, informează OFICIAL.

Astfel, Liliana Iaconi este noul secretar general al Guvernului.

Au fost eliberați din funcție secretari de stat ai Ministerului Finanțelor: Sergiu Luca, Dumitru Urdea și Viorelia Lazăr, iar în locul lor au fost numiți: Iuri Pașinschi, Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc.

La Ministerul Economiei și Infrastructurii au fost eliberați: Alexandru Sonic, Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru, și au fost numiți în funcții de secretari de stat: Vitalie Tarlev și Mihail Lupașcu.

La MAI a fost numită în funcția de secretar de stat – Mariana Grama. Totodată, Gheorghe Balan a fost eliberat din funcția de șef interimar al IGP, iar în loc a fost numit Vadim Cojocaru.

De asemenea, au fost eliberați din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției: Veronica Mihailov-Moraru și Dmitrii Russu, iar în locul lor au fost numiți: Radu Foltea și Eduard Serbenco.

Au fost eliberați din funcțiile secretari de stat ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene: Dinu Toderașcu și Vladislav Kulminski, iar la Ministerul Educației au fost eliberați: Valentina Chicu, Victoria Nagy Vajda, Elena Belei și Adrian Băluțel.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost eliberat din funcția de secretar de stat – Artiom Sîci, iar pentru funcțiile de secretari de stat au fost numiți: Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco. Din funcție a fost eliberat și Andrei Matei, director general al CNAM.

La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au fost eliberați din funcții secretarii de stat: Sergiu Gherciu, Alexandru Dubălari și Iuliana Cantaragiu, dar și au fost numiți alți doi secretari de stat: Mihai Machidon și Tatiana Nistorică.

A fost eliberat din funcția de director general al Agenției Proprietății Publice,  Eugeniu Moraru, în baza cererii de demisie.

Totodată, au fost propuși șefului statului pentru numire: Dmitri Croitor – Ambasador al R. Moldova în Turcia, Mihai Căpățînă –  Consul general al R. Moldova în orașul Frankfurt pe Main (Germania), iar Oxana Domeni – Ambasador în Principatul Liechtenstein, prin cumul, cu reședința la Geneva.

De menționat că, toți secretarii de stat au fost eliberați din funcții în baza cererilor de demisie.

Andriana Cheptine

Share