„Numărul persoanelor infectate este în creștere, în capitală” – spune Viorica Dumbrăveanu

„Numărul persoanelor infectate este în creștere, în capitală” – spune Viorica Dumbrăveanu

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu susține că numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 este în creștere în capitală, informează OFICIAL.

În acest fel, ministra spune că numărul de paturi din cadrul instituțiilor medicale din mun. Chișinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior. În acest sens, Spitalul Clinic Sf. Arhanghel Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalul Clinic al MSMPS vor putea interna suplimentar circa 70 pacienți.

„Numărul persoanelor infectate este în creștere în capitală, iată de ce continuăm consolidarea instituțiilor pentru a face față numărului de internări. La moment, în instituțiile spitalicești pentru copii și cele raionale situația este stabilă, însă vom continua să identificăm soluții pentru consolidarea tuturor instituțiilor”, spune Dumbrăveanu.

Totodată, ministra susține că, în prezent, sunt internați în spitale 710 pacienți în stare gravă, (dintre care 36 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1460 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Mihaela Conovali

Share