Nu a votat duminică din cauza unui candidat! Traian Băsescu va vota în turul II președintele RM

Nu a votat duminică din cauza unui candidat! Traian Băsescu va vota în turul II președintele RM

Ex-președintele României, Traian Băsescu, președintele Partidului Mișcarea Populară din România, deși recent a primit cetățenia Republicii Moldova, nu a putut merge la vot duminică, 31 octombrie curent.

Băsescu a spus că nu a putut vota în primul tur, dar va vota în cel de-al doilea.

„Mă întrebați dacă am votat în primul tur. N-am votat pentru că domnul Dodon a atacat la Curtea Constituționala hotărârea prin care domnul Timofti mi-a acordat cetățenia Republicii Moldova. Acum, s-a judecat și s-a respins. Așa că, în turul doi, voi vota pentru Maia Sandu”, a declarat politicianul la B1 TV.

Amintim că, ieri, într-o postare pe Facebook, Băsescu a scris că turul II va fi câștigat de Maia Sandu:

„Republica Moldova este PRO WEST, PRO ROMÂNIA
Igor Dodon nu a câştigat alegerile prezidenţiale din primul tur, în condiţiile în care electoratul său rusofon a fost mobilizat total să meargă la vot.
Maia Sandu reuşeşte intrarea în turul doi cu un scor bun, de 38 la sută, în condiţiile în care o bună parte din tineri nu a fost la vot în primul tur, dar cu certitudine va merge la vot în turul doi.
Duminică, 13 Noiembrie, Maia Sandu va câştiga alegerile prezidentiale cu 53 la sută şi Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România, în condiţiile în care prezenţa la vot va depăşi 55 la sută.
Bravo Maia, bravo cetăţeni ai Republicii Moldova!”.

Doina Secrieru

Share